Dovlecei umpluti

de Ina in Mancaruri cu carne, 17 Iul 2011 | 19456 vizualizari

 

Ieri, frigiderul meu striga de....foame. :D Mai aveam putina ciorba, iar in rest numai racituri . M-am uitat prin gradina, camara si congelator , mi-am adus aminte ca am poftit la dovleceii umpluti ai Ionelei si m-am pus pe treaba . Cand mancarea a fost gata, mirosul frumos l-a trezit din somn pe Costel , care a venit si mi-a luat din fata portia pe care urma s-o pozez =)))) , a mancat-o cat ai clipi si a dat verdictul "deliciooooosi ! "

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei potriviti
  • 300 g carne tocata 
  • 2 linguri de orez
  • o ceapa
  • 3 oua
  • pasta de rosii - cca 150 ml
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

   Indepartam capetele dovleceilor, iar coaja o curatam doar pe alocuri si daca prezinta julituri . Taiem dovleceii pe lungime si scobim pe centru, formand niste barcute. Dam cu sare atat in "barcute" cat si pe miezul scos si lasam deoparte, timp in care preparam umplutura.

   Curatam si tocam ceapa, pe care o calim in putin ulei impreuna cu miezul scos de la dovlecei, dupa ce-l scurgem de lichidul lasat si-l tocam fin.

   Adaugam carnea tocata si cele doua linguri de orez, spalat in prealabil , apoi 150 ml. pasta de rosii. Mestecam continuu si lasam sa se patrunda bine carnea, iar orezul sa absoarba lichidul. Potrivim de sare si piper , oprim focul si adaugam marar tocat.

   Lasam sa se raceasca putin si incorporam doua oua in compozitie. 

   Scurgem bine zeama adunata in jumatatile de dovlecei, apoi le asezam una langa cealalta, intr-o tava unsa cu ulei. In scobiturile formate punem umplutura de carne, ajutandu-ne de o lingura. Deasupra am decorat cu felii de rosii peste care am imprastiat un ou batut si marar tocat . Stropim totul cu ulei si dam la cuptor pentru cca 40 minute, pana ce dovlecelul se inmoaie, iar oul se coaguleaza.

   Presaram patrunjel verde tocat si servim. 

   Credeti-ma, merita sa incercati !  ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu miere si legume la cuptor