Drob de Craciun

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 27 Apr 2010 | 21704 vizualizari

 

ii spun drob de craciun pentru ca in mijloc ii pun carnaciori fata de cel de paste care este cu oua

 

INGREDIENTE

  • -500 g carne porc(impanata cu grasime)
  • -1 kg ficat de porc
  • -6 bucati carnati afumati
  • -5-6 catei usturoi
  • -2 cepe
  • -5 oua
  • -putin ulei
  • -1 lingura faina
  • 1 paharel coniac
  • -marar,patrunjel
  • -sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de Craciun:

 Ficatul se pune la fiert in apa cu sare.Cand este gata fiert se scurge de apa si se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea de poc,usturoiul si ceapa.
Acest amestec se inabuse in putin ulei.Se lasa sa se racoreasca si se amesteca apoi cu marar, patrunjel(taiate marunt) din abundenta.Se poate folosi marar si patrunjel atat verde cat si uscate.Se mai adauga 4 oua,coniacul si se amesteca bine, bine……..
Pentru copt eu am folosit tavi din aluminiu dar se poate folosi orice alta forma.Le-am tapetat cu putin ulei,putina faina si apoi in fiecare am pus compozitie pana la jumatatea formei,deasupra ei cate doi carnaciori si am sfarsit cu restul de amestec de carne .Pentru aspect am batut un ou ,l-am amestecat cu o lingura de faina si am turnat peste compozitia din fiecare tava.
Se da la cuptor pana se rumeneste frumos.Se lasa sa se raceasca , se scoate din forma , se taie felii potrivite si se serveste ca aperitiv.
Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de carne