Drob marmorat de ied

de ilinca_rox in Mancaruri cu carne, 26 Iul 2014 | 3213 vizualizari

 

Mai intai am incercat drobul de pui, insa de curand am primit de la tara un iedut si atunci m-am gandit sa incerc si acest drob chiar daca nu este sezonul Pastelui. Sper sa va placa si voua !!!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr ficat de ied (cantitatea este cu aproximatie, adica am folosit tot ficatul de la un ied)
  • 200 gr rinichi de ied (cantitatea este cu aproximatie, adica am folosit de la un ied)
  • 400 carne de ied
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 oua crude
  • 4 oua fierte
  • 200 gr cascaval
  • 5-6 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob marmorat de ied:

Pregatim carne: organele si carnea le spalam bine si le punem la fiert impreuna cu cateva frunze de dafin, intr-o oala pentru aproximativ 45 de minute (se verifica cu o furculita daca sunt fierte). Cand sunt gata se scurg de apa, se lasa la racit si apoi se toaca marunt marunt.

Verdeata: se curata, se spala si se toaca marunt.

Oualele: Punem la fiert 4 oua pentru 10 minute, apoi le curatam si le taiem in 4 bucati (ca feliile de portocale, adica pe lungime).

Intr-un bol mare punem carnea de ied si verdeata tocate marunt, adaugam sare si piper dupa gust apoi amestecam bine. Se adauga si oualele crude peste acestea si se amesteca bine pentru "a se lega".

Tapetam o tava de cozonac cu hartie de copt, apoi o ungem cu ulei. Punem in tava un strat din compozitie, apoi cateva bucatele de oua apoi iar un rand de carne si inca unul de oua si la final punem compozitia de carne ramasa. 

Tava e baga pentru 30 de minute la cuptorul preincalzit, duca care se scoate si se adauga peste carne cascavalul ras. Se mai lasa pentru inca 15 minute la cuptor.

Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se scoate din tava si se taie felii.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

dafinul se foleseste la fiert carnea pentru a ii lua din miros

2

daca ungem tava cu ulei, la final se va scoate mai usor din tava

3

oualele fierte se pot pune si intregi pe mijlocul tavii

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob marmorat de ied" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob din piept de pui cu verdeata