Dulceață de nuci verzi - varianta albă

de elucubratiiculinare in Dulceata / Gem, 19 Iun 2012 | 5419 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 60-65 nuci verzi,
  • 1 kg zahăr,
  • 3 căni apă,
  • esență vanilie,
  • zeama de la o lămâie,
  • sare de lămâie.
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de nuci verzi - varianta albă:

Se aleg nuci mari, frumoase, înainte să prindă coajă. Se curăță de coaja verde  și se spală în câteva ape reci.

Se pun la fiert. Se lasă la fiert pentru aproximativ 10 minute, apoi se scot și se pun la fiert în altă apă. Se repetă operația de vreo 5-6 ori, până se inmoaie bine nucile. Se spală în mai multe ape reci și se pun la scurs într-o sită.

Se face un sirop nu prea legat din 3 căni cu apă și 1 kg zahăr în care se pun nucile.Se lasă să fiarbă la foc iute până se leagă siropul.Se adaugă zeama de la o lămâie, sarea de lămâie și zahărul vanilat.Se lasă să mai dea câteva clocote și se oprește focul.Se lasă să se răcească și se pune la borcane. Pentru o bună etanșare a borcanelor le fierbem în bain-marie.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de nuci verzi - varianta albă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]