Dulceata de nuci

de Pushaa in Dulceata / Gem, 2 Iun 2014 | 12642 vizualizari

 

M-am ambitionat anul asta sa fac dulceata de nuci pentru ca nu mai mancasem din copilarie. Am folosit 3 randuri de manusi si tot m-am murdarit (sper sa scap repede de mainile astea negre). In rest e foarte simplu de facut.
Gustul dulcetei de nuci imi aduce aminte de copilarie si bunici :X

 

INGREDIENTE

  • 230 nuci potrivite / 200 nuci mari
  • 1.5 kg zahar
  • 700 ml apa
  • zeama de la o lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de nuci:

 Lasam nucile in apa pana a doua zi. A doua zi le curatam de partea verde. Pentru ca ti se innegresc mainile de la ele folositi manusi si de preferat sa le curatati sub jet de apa. Nucile curatate le punem in apa rece cu zeama de la jumatate de lamaie. Le lasam 2-3 ore in apa cu lamaie.

Le oparim de trei ori astfel: Punem un vas cu apa la foc pana da in clocot. Adaugam nucile si lasam pe fac sa dea in cateva clocote si dam vasul deoparte. Lasam asa 10-15 minute. Repetam operatiunea de trei ori schimband apa de fiecare data.

Punem la fiert apa cu zaharul iar cand incepe sa se ingroase adaugam nucile. Lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mic apoi marim flacara pana se leaga bine. Cand siropul e bine inchegat adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa dea in cateva clocote. Luam vasul de pe foc si adaugam zaharul vanilat.

Turnam dulceata in borcane curate si uscate cat e inca fierbinte, pentru a se sigila borcanul. Strangem bine capacul si intoarcem borcanul cu gura in jos pe o tava metalica.

Din aceasta compozitie mi-au iesit 5 borcanele de 400 gr

TIPS-URI

1

Nucile se culeg la inceputul lunii iunie, inainte sa se formeze complet coaja

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

MotanLaOale 1

03.06.2014, 08:56

anca_rm 1

04.06.2014, 08:52

foarte buna , bravoooo

xana 1

07.06.2014, 00:03

Preferata mea. Arata minunat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci verzi