Dulceata de smochine

de Irina in Dulceata / Gem, 16 Sep 2014 | 8176 vizualizari

 

Anul acesta am inceput sa experimentez zona dulceturilor. La cererea lui Gusti, daca stiti despre cine vorbesc :P, am prestat o dulceata de smochine. Buna si aromata a iesit, chiar daca au fost din acelea mai mari, cu coaja nitel mai groasa. Si cam putina....

 

INGREDIENTE

  • 10 smochine
  • 300 g zahar brun
  • 1/2 lamaie
  • 120 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Intai si intai am pregatit smochinele: le-am spalat, taiat coditele si le-am taiat in patru.

Apa impreuna cu zaharul le-am pus pe foc pana s-a format un sirop legat. 

Am adaugat smochinele taiate in sirop, am amestecat si am lasat sa fiarba la foc moale. Aproape de final, cand a scazut bine, am adaugat felii de lamaie, taiate in jumatate, pentru a aroma dulceata.

Ar mai fi ceva de spus? Ah, doar ca ne-am batut pe dulceata asta... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de smochine cu pere