Dulceata din flori de mac

de Panacris in Dulceata / Gem, 31 Mai 2020 | 4835 vizualizari

 

Eeee, de câțiva anișori tot mă pregătesc pentru această dulceață catifelată!
Anul de grație 2020 m-a îndemnat să rezolv și această temă. Cea mai grea temă este să aduni florile de mac, dar anul ăsta am trișat, oarecum le-am achiziționat din piață :D să nu mă întrebați cât a costat, nebunia asta a mea :D. Dintr-un buchet am obținut 20 g de petale :D ;)
Dar nah, unele provocări nu au limite ;)
Are un gust fin, delicat, de fapt de mac, semințe de mac, o culoare minunată, un topping minunat pentru înghețată, clătite și de ce nu pe o felie de pâine prăjită unsă cu unt.
Spor, răbdare și poftă bună! ;)
 
P.S. Am semănat semințele de mac în jardinierele Casei Zmeilor ;) Aștept cu interes, dacă voi avea anul viitor recoltă bogată! ;)  

 

INGREDIENTE

  • Petale de mac cca. 200 g,
  • Lămâie 1 bucată,
  • Zahăr tos alb 1000 g,
  • Apă rece 500 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de mac:

Petalele de mac se scutură de stamine, se pun într-o strecurătoare și se spală cu multă apă rece.

Apoi se scurg de apă se pun într-un bol încăpător, se adaugă zeama de lămâie, se frământă bine, astfel culoarea dulceții va fi mai intensă.

Într-un vas cu fundul gros se adaugă apa și zahărul, se pun la fiert cca. 30 minute până se formează un sirop mai gros, se spumează la nevoie.

Se adaugă petalele de mac împreună cu lichidul roșiatic, se lasă la fiert la foc mic cca. 15 minute.

Dulceața se pune fierbinte în borcănelele sterilizate, se căpăcesc, apoi se așează cu gura în jos, se acoperă cu un prosop gros și se lasă până a doua zi. Apoi se șterg borcănelele de eventualele urme de dulceață, etichetează și depozitează în cămară.

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

01.06.2020, 09:54

cred ca este tare buna!

Rocsi 1

01.06.2020, 21:24

Nu am mancat niciodata, dar mi se pare interesanta si are o culoare frumoasa!

dantes 1

06.06.2020, 11:30

Interesanta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]