Aromata si buna
Se culeg florile , cu cotor cu tot, la o portie se pun 120 flori. se aleg petalele.
Cotoarele si semintele ce cad la ales nu se arunca, se pot pastra pt sirop.
Petalele dupa ce se aleg se scutura de semintele galbene si se pun pe o farfurie.
In cratita pe foc se pune apa cu zaharul sa se topeasca, apoi se adauga florile si se lasa la foc mic sa fiarba, pana se leaga siropul, cam o ora....
La sfarsit se adauga sucul de lamaie( se poate pune si sare de lamaie).
Se mai lasa cateva clocote. eu am facut cu bunica sotului meu, si ea nu inchide borcanele fierbinti.
Lasa dulceata in cratita sa se racoreasca, o pune in borcane si o lasa pana se raceste, apoi inchide borcanele, fara sa le mai rastoarne , si apoi le da la beci.
Stau foarte bine asa, daca sunt inchise bine, si ani de zile.
Din aceasta cantitate de floare ies 3 borcane de aprox. 400 g