Dulceata de trandafiri

de Dya Daniela Andrei in Dulceata / Gem, 2 Iun 2016 | 5139 vizualizari

 

Parfumata, aromata, delicata!

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare următoarele:

  • 250 g petale de trandafiri
  • 1 litru apă
  • 400 gr zahăr
  • 1/2 linguriţă sare de lămâie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Se culeg petalele de trandafiri si se curata de partea alba si de eventualele frunze.

Se spala in apa rece pentru a inlatura praful si impuritatile si se lasa intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa.

Se pun apoi intr-un bol, se adauga o lingurita de zahar si sarea de lamaie. Se paseaza pana ce incep sa isi lase siropul propriu. (Petalele nu se faramiteaza!)

Apa se pune la fiert împreună cu zahărul.

Se fierbe la foc mic pana ce zaharul se dizolva complet, iar siropul format incepe sa se lege.

Se adauga petalele de trandafiri si se continua fierberea pana ce siropul are consistenta dorita.

Dulceata fierbinte se toarna in borcanele curate, se strang bine capacele si se depoziteaza intr-un loc racoros.

Se serveste cu pofta!

TIPS-URI

1

Incercati sa preparati duceata cat mai repede, din momentul culegerii petalelor. Eu nu am reusit sa fac asta si parte din petale s-au uscat.

2

Se pot pastra la frigider, intr-un vas neacoperit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]