Eclere

de anca_rm in Prajituri, 9 Iul 2014 | 6316 vizualizari

 

Aceasta retete este din cartea de bucate a Silviei Jurcovan . Pe parcursul timpului am incercat mai multe retete de eclere…..aluat oparit , dar aceasta mi s-a parut cea mai economica .
Nu stiu daca le-am spus bine eclere , am pus aluatul cu lingura si au iesit rotunjoare .

 

INGREDIENTE

  • Pt aluatul :
  • -125 gr faina
  • -100 gr ulei sau margarina
  • -250 ml apa
  • -putina sare
  • -3 oua mari
  • Pt crema :
  • -250 ml lapte
  • -3 galbenusuri
  • -200 ml frisca lichida
  • -1 pastaie vanilie
  • -3 linguri zahar
  • -2 linguri faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere :

Intr-o craticioara de 1 litru se pun la fiert apa , grasimea si sarea. Cand da primul clocot se da deoparte craticioara si se adauga toata faina o data amestecand energic . Trecem din nou pe foc , dar de preferinta nu direct pe flacara . Mai amestecam de cateva ori pana cand aluatul se dezlipeste de cratita . Luam de pe foc si lasam putin la racit . Cand este aprope rece se adauga ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare .

Pe o tava mare tapetata cu hartie de copt vom pune gramajoare de aluat ( cu lingurita sau cu un pos) , lasati distanta intre ele deoarece vor creste la cuptor.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 200 grade .

Atentie mare : dupa 10 minute dupa ce le-am introdus reducem focul (de la 200 la 180 grade), si nu deschidem cuptorul in primele 20 minute . Trebuie coapte cam 30 minute , nu mai putin .

Crema :

Intr-o oala punem ouale, faina si zaharul si le amestecam bine , adaugam laptele si omogenizam foarte bine. Pastaia de vanilie o taiem in doua pe lungime si scoatem semintele . Le punem in lapte . Punem pe foc mic si amestecam continuu pana se intareste .

Acoperim oala cu o folie de plastic si racim rapid ( in apa rece).

Frisca o batem tare si amestecam cu crema racita .

Umplem eclerele si le punem la rece pe un platou acoperite cu o folie ca sa nu se usuce. Innainte de servire se pot orna cu crema , frisca simpla sau ciocolata .

 

Aluatul copt se poate pastra mai mult timp in hartii de plastic inchise ermetic sau congelate . 

TIPS-URI

1

pastratile bine acoperite cu folie , sau in punga pentru ca se usuca foarte repede

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lia_ 1

10.07.2014, 06:21

arata ca la carte. Cartea Sandei Jurcovan m-a ajutat enorm cand m-am casatorit si nu stiam mai nimic sa gatesc. Este foarte explicita si pentru incepatori. Sanda Marin e pe scurt, fara tipsuri, e pentru avansati.

anca_rm 1

10.07.2014, 08:45

Valclaudia 1

13.07.2014, 06:47

o sa incerc si eu reteta ta.
La multi ani!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rahat, gem si bezea