Enchiladas cu spanac

de Cantboilanegg in Pui, 5 Apr 2011 | 9239 vizualizari

 

Enchiladas este o mancare cu specific mexican, care se face cu carne (pui, porc, vita, carne tocata), legume (fasole neagra, spanac, ardei etc etc) si sosul specific enchiladas sau salsa (in cazul meu)! Eu am gatit enchiladas cu pui si spanac, sau mai bine zis urzici tocate! Reteta se gaseste aici: http://cantboilanegg.blogspot.com

 

INGREDIENTE

  • - cinci foi de tortilla
  • - sos salsa
  • - o mana buna de urzici proaspete
  • - o lingura faina
  • - 20-30 g unt
  • - 100 ml lapte
  • - 100 g branza de vaci/ricotta
  • - 150 g cascaval
  • - o jumatate de piept de pui sau 150 g
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Enchiladas cu spanac:

In primul rand incepem prepararea sosului de urzici sau spanac! Urzicile se spala bine, sub un jet de apa rece si se fierb in apa cu putina sare! Dupa fierbere se scurg de apa si se maruntesc cu un cutit!
Puiul se pune la prajit la grill.
Buuun... intr-o cratita punem cele 30 g de unt si lasam sa se topeasca dupa care adaugam usturoiul taiat marunt. Nu lasam usturoiul sa se rumeneasca!

Adaugam lingura de faina si amestecam incontinuu! Apoi adaugam laptele treptat, amestecand energic cu o lingura de lemn, la fel ca si la sosul bechamel folosit la lasagna! Luam cratita de pe foc si adaugam urzicile/spanacul tocate!

Omogenizam si apoi adaugam si branza de vaci sau ricotta, ce aveti la indemana!

Trecem la asamblarea enchiladei. Pe fiecare foaie de tortilla asezam cateva felii de piept de pui (prajit in prealabil) si cam doua linguri de sos de urzici/spanac! Rulam foile si le strangem la capete, la fel ca si sarmalele.

Am asezat fiecare rulou (in total cinci mi-au iesit) intr-o tava tapetata cu unt, si peste rulouri am adaugat putin sos salsa si am presarat cascaval ras!

Dam tava la cutporul incins la 180*C pentru 15-20 minute sau pana cand cascavalul se topeste si capata o culoare aurie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Enchiladas cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu bambus