Evantai de mere calde

de nico15 in Dulciuri, 6 Iul 2012 | 4096 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de mere
  • 150 g de zahar
  • 200 g de unt
  • 50 g de cognac
  • 150 g vanilie inghetata / sau o crema formata din mascarpone amestecat cu zahar si fructe de padure
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Evantai de mere calde:

Merele se spala se curata de coaja si seminte si se taie in felii mai grosute (marul se taie in opt).  Intr-o tigaie se pune 100 g de unt si jumatate din cantitatea de zahar se vor adauga merele, se lasa sa se inmoaie in unt, dupa care se scot pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de grasime.

Restul de unt si zaharul se vor flamba cu cognac la foc moderat, se aseaza merele pe farfurie, inghetata(crema) in mijloc si am  folosit un décor din zahar topit(angel hair). Acesta trebuie facut inainte cu 2-3 minute de servirea preparatului daca se face mai devreme se lasa, trebuie de asemenea tinut la rece, dar nu in frigider

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Evantai de mere calde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

diaconta 1

07.07.2012, 22:16

ce frumnos arata

MIUTA 1

08.07.2012, 00:34

Super Nico imi place

diaconta 1

15.09.2012, 19:46

La multi ani Nico !!!!! Aniversare frumoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, la tigaie