Fasole batuta

de VERONICA2607 in Mancaruri de post, 7 Mar 2012 | 4293 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole alba bob mare
  • 6 cepe mari
  • 1 lingura bulion
  • sare
  • piper
  • 3 catei usturoi
  • 2 frunze dafin
  • 4 linguri ulei
  • 2 lingurite zahar
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Se spala fasolea de cu seara si se lasa in apa pana a doua zi. A doua zi se scurge de apa si se pune alta apa cat sa o acopere, foile de dafin si se aseaza pe foc la fiert. Se completeaza cu apa de cate ori este nevoie. Cand este aproape fiarta se adauga sare, o ceapa curatata, spalata si taiata in 4, usturoiul curatat si spalat. Se lasa la fiert pana ce ramane doar putina apa. Cand este gata fiarta se ia de pe foc, se scot frunzele de dafin si se mixeaza cu robotul vertical. Se asezoneaza de sare si piper si se aseaza in vase pentru a se raci.

Separat se curata cele 5 cepe ramase, se spala si se taie solzisori, se calesc in ulei, bulionul se subtiaza intr-o cana de apa si se adauga peste ceapa, se adauga si sare, piper dupa gust si zaharul. Se lasa la fiert pana ce scade. Acest sos de ceapa se aseaza peste fasolea batuta racita.

POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

nu se adauga sare in fasole de la inceput pentru ca o sa fiarba mult mai greu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post - Sarmale cu orez si ciuperci