Fasole batuta

de margot12 in Mancaruri de post, 13 Sep 2012 | 4234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Fasole 500 g
  • Ceapa 4-5 buc
  • Bulion 2 linguri
  • Ulei 200 ml
  • Sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • Usturoi 3-4 catei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se alege, se spala si se pune la inmuiat cateva ore sau peste noapte. Se pune fasolea la fiert in apa clocotita, se lasa sa fiarba in cateva clocote si se schimba apa cu alta curata tot clocotita. Se lasa la fiert 15-20 minute si se repeta procedura de mai devreme. Dupa ce am schimbat a doua oara apa adaugam si sare si putin ulei in apa in care fierbe fasolea si o lasam la fiert pana cand se inmoaie fasolea. Dupa ce s-a fiert fasolea se scoate intr-o strecuratoare si se lasa la racit si la scurs.

Dupa ce s-a racit si s-a scurs se trece prin masina de tocat impreuna cu usturoiul curatat sau se paseaza cu blenderul pana cand devine o pasta ca un piure. Se freaca cu 100 ml ulei, sare si putin din zeama in care a fiert pana cand are consistenta potrivita. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la calit in 100 ml ulei si putina sare adaugand cate putina apa pana cand se inmoaie si devine aurie. Se adauga si bulionul peste ceapa si se mai caleste 5-10 minute cu putina apa ca sa nu se arda, se mai pun sare si piper dupa gust si se da la o parte cand e gata.

Fasolea batuta se pune in farfurii/castroane si se pune amestecul de ceapa peste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu pasat