Fasole batuta

de Florentina_Cristina in Mancaruri de post, 4 Feb 2014 | 4495 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame fasole
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ceapa(2 daca sunt mai mici)
  • 1 lingura bulion(suc de rosii dupa caz)
  • sare
  • 1 lingurita delikat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Se spala bine fasolea si se lasa in apa la inmuiat, de preferat o noapte, astfel aceasta se hidrateaza si fierbe mult mai repede decat in mod normal.

Respectand cele mai sus mentionate se pune fasolea la fiert si se lasa pana incepe sa dea in clocot, dupa care se strecoara si se schimba apa de preferat apa fierbinte pentru ca fasolea sa nu se opreasca din fiert. Acest proces se repeta de doua ori.

Cand fasolea este fiarta se curata usturoiul si se zdrobeste in aceasta, se potriveste de sare si se amesteca bine (eu o fac cu blender-ul). Se curata ceapa si se taie julienne, dupa care se pune la calit intr-o lingura de ulei. Cand aceasta incepe sa se inmoaie si isi schimba usor culoarea se adauga putin delikat si o lingura de bulion si se amesteca bine. Se mai lasa pe foc maxim 3 minute din acest punct.

Se pune fasolea batuta in vasul dorit, se adauga deasupra ceapa calita cu bulion (suc de rosii)si se orneaza cu patrunjel verde. Cand se raceste se baga la frigider.

Pofta buna!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi in sos de rosii