Fasole batuta

de cristinutanicolita in Mancaruri de post, 23 Aug 2014 | 4788 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g fasole boabe
  • 4 cepe
  • un morcov
  • 200 ml ulei
  • 10 catei usturoi
  • sare si piper dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se alege de impuritati si se lasa la inmuiat in apa calduta 10-12 ore si apoi se pune la fiert cu apa rece. Dupa ce a fiert catava clocote se strecoara zeama si se inlocuieste cu apa rece. Se adauga morcovul taiat in sferturi si o ceapa si se lasa sa fiarba la foc mic.

Cand fasolea este fiarta, se adauga putina sare si se mai lasa sa fiarba 10 min. Se scurge toata apa, ca sa ramana numai boabele de fasole, care, apoi, se trec prin masina de tocat carne sau blender. Pasta obtinuta se pune intr-un vas si se freaca cu o lingura de lemn, turnind ulei putin cate putin, pana cand capata aspectul unei creme. La sfarsit, se adauga piperul si usturoiul pisat.

Restul de ceapa se taie solzisori si se prajeste in ulei incins pana se rumeneste bine.

Fasolea se serveste cu ceapa prajita deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti