Fasole batuta

de cristinutanicolita in Mancaruri de post, 23 Aug 2014 | 5301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g fasole boabe
  • 4 cepe
  • un morcov
  • 200 ml ulei
  • 10 catei usturoi
  • sare si piper dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se alege de impuritati si se lasa la inmuiat in apa calduta 10-12 ore si apoi se pune la fiert cu apa rece. Dupa ce a fiert catava clocote se strecoara zeama si se inlocuieste cu apa rece. Se adauga morcovul taiat in sferturi si o ceapa si se lasa sa fiarba la foc mic.

Cand fasolea este fiarta, se adauga putina sare si se mai lasa sa fiarba 10 min. Se scurge toata apa, ca sa ramana numai boabele de fasole, care, apoi, se trec prin masina de tocat carne sau blender. Pasta obtinuta se pune intr-un vas si se freaca cu o lingura de lemn, turnind ulei putin cate putin, pana cand capata aspectul unei creme. La sfarsit, se adauga piperul si usturoiul pisat.

Restul de ceapa se taie solzisori si se prajeste in ulei incins pana se rumeneste bine.

Fasolea se serveste cu ceapa prajita deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]