Fasole batuta

de violeta30 in Mancaruri de post, 29 Mar 2016 | 6618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole uscata
  • ulei
  • 3 cepe
  • 400 ml bulion
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • condimente
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Alegem fasolea si o punem la inmuiat in apa calduta, de preferat cu o seara inainte de a o pregati.

Punem fasolea la fiert, si pe tot parcursul fierberii vom schimba apa de vreo 3 ori pentru a nu produce gaze la stomac. Vom avea in vedere sa punem peste fasole, dupa ce aruncam apa de 2 ori, numai apa fiarta, astfel vom avea bobul moale, altfel se va intari. 

In ultima apa (a treia) vom pune 1 ceapa, morcovul cuburi, ardeiul cuburi, delikat sau sare, 2 linguri de ulei si vom fierbe pana va fierbe bine bobul.

Scurgem fasolea de supa, iar boabele le vom pasa cu pasatorul de legume pana va deveni o pasta fina.

Cele doua cepe le vom cali bine si apoi vom adauga bulionul. Lasam pana scade bine si va deveni un sos mai gros.

Peste piureul de fasole vom aduga mujdei de usturoi in functie de preferinta. Vom condimenta cu sare si piper.

Asezam intr-un vas piureul de fasole si pe deasupra vom unge bine cu sosul de ceapa.

Se serveste pe felii de paine cu fasii de gogosar/ardei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]