Fasole frecata

de nadina73 in Mancaruri de post, 15 Mai 2010 | 5622 vizualizari

 

super gustoasa si o mancare de post grozav de buna

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa uscata
  • 1 capatana de  usturoi
  • sare
  • 4-5 cepe verzi
  • ulei de masline 50 ml
  • 1 lingura boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata:

Se spala bine fasolea si se pune sa stea in apa de seara pana dimineata

Dimineata se pune la foc cu morcovi curatati , ceapa, sarea ,usturoiul si apa

Cand fasolea e fierta se scurge de apa, se scoate ceapa si se amesteca bine cu badidora apoi se strecoara (se trece) printr-o sita(noua ne place mai mult asa, iese mai fina)

Ceapa verde se toca marunt si se caleste bine in ulei 5-6 minute apoi se pune boiaua de ardei rosu si se stinge focul

Se pune fasole frecata in farfurie iar desupra se pune ceapa calita,

se serveste cu mamaliguta sau paine

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mariac 1

18.05.2010, 20:02

imi place mult si mie te pup

nadina73 1

18.05.2010, 20:28

ela 1

20.05.2010, 18:54

ai asuns felul asta de mine ca nu am vazut farfuria

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]