Fasole verde cu ardei / si paste

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 3 Feb 2018 | 3333 vizualizari

 

 O reteta de fasole verde pastai, simpla, colorat si sanatoasa. Eu am folosit-o  ca mancare de post, asa simpla. A doua zi am  adaugat paste si am avut un preparat mai consistent. Pentru amatorii de carnita am folosit aceasta fasole verde sotata alaturi de piept de pui umplut.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole verde fideluta [ congelata ]
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 6 catei usturoi
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 500 gr trofie -paste resucite italiene [ fara ou ]
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu ardei / si paste:

  1. Am lasat fasolea verde sa se decongeleze la temperatura camerei.
  2. Se spala si se curata ardeii.
  3. Taiati ardeii patratele :D
  4. Curatati si feliati usturoiul.
  5. Sotati in ulei ardeii si usturoiul timp de 2-3 minute.
  6. Adaugati fasolea verde si amestecati.
  7. Daca avesti si alte activitati prin bucatarie, adaugati o jumatate de cana cu apa.
  8. Fierbeti maximum 10 minute pana scade lichidul. Sarati.
  9. Fasolea trebuie sa-si pastreze culoarea de verde viu frumos. Nu trebuie fiarta in exces, astfel isi va pierde calitatile nutritive.
  10. Piparati si gustati. Daca mai este nevoie, sarati.
  11. Daca doriti un preparat mai consistent, amestecati fasolea astfel pregatita cu paste fainoase.
  12. Pastele se fierb respectand instructiunile de pe ambalaj, in multa apa sarata. Scurgeti pastele intr-o sita.

TIPS-URI

1

Fasolea trebuie sa-si pastreze culoarea de verde viu frumos. Nu trebuie fiarta in exces, astfel isi va pierde calitatile nutritive.

2

Folositi acest preaparat simplu, in amestec cu paste sau ca garnitura langa carne.

3

Dupa bogatia meselor de sarbatori acest preparat simplu mi-a parut cu adevarat savuros.

4

In sezon estival folositi fasole verde proaspata pe care o fierbeti initial.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu ardei / si paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]