FELII CU CAPSUNI SI VANILIE

de Roda in Prajituri, 14 Iun 2009 | 4680 vizualizari

 

Feliile de capsuni confera o aroma deosebita prajiturii.

 

INGREDIENTE

  • 200g.ciocolata de menaj,
  • 130g.unt moale 
  • 20 g.+4 linguri zhar,
  • 2 prafuri de vanilie,
  • un varf de cutit sare,
  • 8 oua,
  • 320g.faina,
  • 1 lingura cacao,
  • 2 linguri praf de copt,
  • 3 linguri +8dl.lapte,
  • 1 kg. capsuni,
  • 2 budinci de vanilie (1/2l.lapte+1/2 l. lapte)
  • 2,5dl. smantana ,
  • 2 pachete de gelatina colorata,
  • Pentru ornat:
  • cateva frunze de menta,
  • zahar praf;
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FELII CU CAPSUNI SI VANILIE:

1.Se rade ciocolata.Untul se freca cu zaharul, sarea si vanilia.Se separa ouale.Galbenusurile se pun in compozitia de unt,unul cate unul.Se adauga faina amestecata cu cacaoa si cu praful de copt, 3 linguri lapte si ciocolata rasa.Usor se vor incorpora albusurile batute spuma.

2.Compozitia de mai sus se toarna intr-o tava unsa si infainata .Se coace in cuptor preincalzit la 175*C, timp de 25 minute.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

3.Capsunile se curata , se spala , se scurg si se taie felii.Prafurile de budinca se amesteca cu 60g. zahar  si cca.1 dl. lapte rece si se amesteca bine .Restul de lapte se pune la fiert Cand clocoteste, se adauga praful de budinca dizolvat si se fierbe pana se ingroasa.Se pune la rece.Se incorporeaza smantana si se amesteca usor.

4.Se pune blatul de tort pe un fund de lemn , peste se aseaza crema de budinca racita si intarita, peste care se aranjeaza feliile de capsuni(vezi imaginea).

5.Gelatina colorata se amesteca cu restul de zahar si cu 1/2 l. apa .Se pune pe foc, amestecand mereu.Dupa ce da mai multe clocote, se ia de pe foc ,se pune sa se raceasca putin si se acopera capsunile.Prajitura se tine 2 ore la rece, in frigider.Se presara zahar praf, se taie bucati si se orneaza cu frunzulite de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "FELII CU CAPSUNI SI VANILIE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]