Am vazut la Miha si tare mi-a placut ideea asa ca am pus-o in practica cu mici modificari. Mie mi-au placut foarte mult pentru ca dupa o ora de stat la cuptor ficateii au ramas moi si zemosi.....sotul meu a zis ca-i mancare de fitze :))
Se unge o tava termorezistenta cu putin ulei si se porneste cuptorul la 180 de grade.
Ciupercile se spala si se zvanta, apoi se taie in patru daca sunt mici (eu asa am gasit) sau felii si se aseaza in tava. Ficateii spalati si curatati se pun peste ciuperci.
Ceapa se curata si se taie felii mai grosute, iar usturoiul se zdrobeste si se pun ambele in tava printre ficatei.
Rosiile pasate se amesteca cu uleiul, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se adauga putin oregano, rozmarin, cimbru si maghiran uscat ( cam 1/2 lingurita din fiecare). Se amesteca bine si se pune peste ficatei, apoi se da totul la cuptor ptr aprox. o ora.
Dupa ce se scot de la cuptor si s-au racorit putin, se presara verdeata tocata deasupra.
Pofta buna!