Ficatei de pui la cuptor pe pat de ceapa

de scortisoara in Ficat, 4 Sep 2012 | 18443 vizualizari

 

Ficateii astia sunt buni buni buni si foarte usor de facut in fiecare sezon. Azi m-am decis sa-mi fac un pranz bogat in fier asa ca asta a iesit. I-am servit alaturi de o salata de sfecla rosie(sfecla rosie data prin razatoare cu putin ulei si sare). Miroseau asa frumos incat catelusul meu a stat numai langa cuptor:)).

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficatei de pui
  • o ceapa mare
  • 5-6 catei de usturoi
  • ulei
  • un pahar de vin rosu
  • boia dulce/iute, sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pui la cuptor pe pat de ceapa:

Se spala mai intai ficateii si se curata. Se scurg apoi bine de apa si se amesteca cu condimentele si usturoiul (se pot lasa putin acoperiti cu folie in frigider ,dar asta doar daca aveti timp)

Intr-o tigaie turnam putin ulei si asezam ceapa taiata rondele, iar deasupra asezam ficateii de pui cu tot cu usturoi. Mai picuram putin ulei deasupra si turnam vinul.

Ii coacem la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30-40 de minute la foc mediu, sau pana se rumenesc bine si nu mai sunt rosii inauntru.

Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui la cuptor pe pat de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]