File de cod cu sos de patrunjel

de La Ancuta in Peste, 30 Apr 2011 | 6087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g file de cod (sau orice alt peste alb)
  • 25 g unt
  • 150 ml lapte
  • 150 ml apa
  • 1 frunza dafin
  • sare, piper

Pentru sos:

  • 25 g unt
  • 4 lingurita rase faina
  • 4 linguri rase smantana
  • 1 galbenus
  • 3 linguri patrunjel tocat
  • zeama si coaja de la jumatate de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de cod cu sos de patrunjel:

Pestele se spala si se pune la fiert impreuna cu untul, laptele, apa si condimentele. Se aduce la punctul de fierbere apoi se da focul mic si se acopera. Lasam sa fiarba 10-15 minute.

Scoatem pestele pe o farfurie iar sosul il mai fierbem inca 5 minute. Stingem focul si scoatem frunza de dafin.

Pentru sosul de patrunjel:
Amestecam untul moale cu faina pana se omogenizeaza si punem la foc mic 1 minut (amestecand continuu).
Luam de pe foc si adaugam treptat sosul in care a fiert pestele.
Punem apoi pe foc si lasam sa fiarba 5 minute amestecand.

Tragem de pe foc si adaugam galbenusul amestecat cu smantana. Punem pentru ultima data pe foc cat sa se incalzeasca, sa nu fiarba.
Stingem apoi focul si adaugam coaja si zeama de lamaie si patrunjelul verde tocat marunt.

Servim pestele cu sos si garnitura de cartofi sau orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod cu sos de patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de cod cu cartofi noi