Fluturasi - Briose cu crema de vanilie

de Corinuta in Prajituri, 20 Mai 2011 | 31125 vizualizari

 

Ce sa va spun? Sunt fan briose....dar probabil stiti deja :)) Se fac si se coc rapid si cu crema sunt de-a dreptul divine! Si se mananca cat ai clipi!

 

INGREDIENTE

  • Ptr briose:
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 2 oua
  • 80 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • Ptr umplutura si topping:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • 50 g gem de capsuni
  • 20 g zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fluturasi - Briose cu crema de vanilie:

Se amesteca bine toate ingredientele uscate, se adauga ouale, laptele si uleiul si se mixeaza cca 5 minute. Se preincalzeste cuptorul, se toarna aluatul in forme de briose si se coace 25 de minute, apoi se lasa la racit.

Se prepara budinca asa cum scrie pe plic, apoi se lasa la racit acoperita cu o folie. Se bate frisca si se amesteca cu budinca. Puteti sa faceti si fara frisca.

Se taie cate un capacel de la fiecare briosa, se scobeste din miez, apoi se umple cu crema. Se taie capacelele in doua si se infig in crema sa formeze aripioarele. Pe mijloc se pune cate o lingurita cu gem si apoi se pudreaza cu zahar.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fluturasi - Briose cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu visine si iaurt