Focaccia colorata

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 25 Dec 2014 | 3437 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingura seminte de in
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml apa calduta
  • cca 300 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 2 linmguri pasta de busuioc (busuioc+ulei+sare)
  • 1/2 conserva porumb dulce
  • masline rosii
  • rosii cherry
  • branza telemea
  • cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia colorata:

Punem drojdia intr-un castron si o lichefiem, adica o amestecam cu sarea si zaharul.

Adaugam apa calduta, semintele de in si faina.

Framantam un aluat elastic, la final adaugam uleiul de masline.

Ungem o tava cu ulei, preincalzim cuptorul la 175 grade.

Intindem aluatul cu podul palmelor (unse cu ulei) in tava.

Intindem in strat subtire pasta de busuioc peste aluat, apoi asezam din loc in loc masline, rosii, bucatele de branza telemea.

La final presaram cascaval ras si dam tava la cuptor pentru 30 minute.

Se serveste dupa preferinta: fierbinte, calduta sau rece....

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia colorata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu masline, rosii si busuioc