Focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati

de Laly in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2011 | 5618 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 gr faina alba
  • 150 gr cartofi
  • 180 ml apa calduta
  • 30 gr untura
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare

Topping:

  • 250 gr carnati proaspeti
  • 150 gr cascaval afumat
  • 2 crengute de rozmarin
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper negru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati:

Fierbem cartofii in coaja.Se lasa la racit, apoi se curata si se paseaza.
Punem faina intr-un castron si dam o forma de fantana. Punem in mijlocul ei cartofii pasati. Adaugam untura inmuiata la temperatura camerei, uleiul de masline, un praf de sare si drojdia dizolvata in apa calduta. Framantam pana cand obtinem un aluat moale, neted si omogen. Intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie subtire de circa 1/2 cm,si o punem intr-o tava unsa in prealabil cu un pic de ulei. Acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut circa 45 de minute.

Curatam de pielita si rupem bucatele mici carnatii.Taiem cascavalul afumat cubulete mici.Spalam,zvantam si tocam marunt frunzulitele de rozmarin.

Inclazim cuptorul la 180 de grade. Indepartam folia si punem pe toata suprafata aluatului carnea de la carnati,cascavalul taiat cubulete si rozmarinul tocat. Presaram piper negru rasnit, dupa gust si stropim cu cele 2 linguri de ulei. Punem focaccia in cuptor si coacem circa 25 de minute,apoi o scoatem si o servim fierbinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

horia 1

04.09.2011, 17:23

arata super!
p.s. iti reamintesc ca maru-i otravit.
felicitari !!!

mamaieelena 1

12.09.2011, 16:44

ce bine arata

Bunica 1

12.09.2011, 16:48

Ce bunaaa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de pui cu cascaval