Foi cu miere

de liana_geicu in Prajituri, 30 Dec 2009 | 23458 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • FOI
  • 1 1/2 pahar de zahar
  • 1/2 pachet margarina
  • 2 oua
  • 3-4 linguri lapte
  • 2-3 linguri miere
  • 1 lingura amoniac
  • faina cat cuprinde
  • CREMA
  • 1 pachet margarina
  • 10 linguri de zahar
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • gem de orice fel (eu am folosit de gutui)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere:

Toate ingredientele (fara faina si amoniac) se pun intr-un vas pe baie de aburi. Se amesteca pe foc pana se rumeneste un pic la culoare.Se da jos de pe abur, se adauga amoniacul, apoi se framanta.

Se imparte coca in 4 foi si se coc pe dosul tavii (tapetata cu faina). Foile se intaresc repede, asa ca trebuie sa le intindem calde, REPEDE, facandu-le loc pe masa.

CREMA: 1 pachet de margarina se freaca cu 10 linguri de zahar pudra, coaja si zeama de la o lamaie.

Se pune gem pe prima foaie, pe a doua crema, pe a treia gem si apoi punem ultima foaie.

Se pune o greutate peste prajitura si se taie peste 2 zile si se pudreaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de zmeura