Foi de napolitana cu crema caramel

de Gicuta in Prajituri, 23 Oct 2014 | 13916 vizualizari

 

INGREDIENTE

Un pachet mare foi napolitana

  • Pentru crema:
  • 500 g nuca
  • 300 g zahar
  • 6 oua
  • 2 pachete de unt
  • 1 sticla esenta de rom
  • Pentru caramel:
  • 400 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema caramel:

Se sfarama nuca cu ciocanul de snitele sau se taie.

Se caramelizeaza zaharul(400 g) cu atentie sa nu se arda, apoi se adauga pe rand nucile si untul taiat cubulete, amestecand dupa fiecare in parte pana se omogenizeaza La sfarsit se adauga treptat ouale batute cu zaharul(300 g) si se amesteca pana se ingroasa compozitia,se ia de pe foc si se adauga esenta. Se umpu foile cat este calda .

Se lasa pana a doua zi cu o greutate pe ea .Eu peste prajitura am pus un fund de lemn si o oala de 10 litri plina cu apa, trebuie sa se preseze foarte bine. Peste foile de napolitana se pune strat subtire din compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema caramel