Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti

de Panacris in Dulciuri, 22 Feb 2015 | 8009 vizualizari

 

Simplă și de efect, asta dacă aveți răbdare până a doua zi ;)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • Foi de napolitane 5 bucăți,
  • Biscuiți populari 300 g,
  • Lapte 300 ml,
  • Zahăr 300 g,
  • Pudră de cacao 2 linguri,
  • Esență de rom ½ fiolă,
  • Unt 200 g,
  • Dulceață de merișoare 1 borcan.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti:

Se pune laptele  împreună cu zahărul, la fiert într-un vas cu fundul dublu, la foc mic, amestecându-se continuu, lăsându-se la fiert până ce se obține consistența unui sirop. Se adaugă biscuții mărunțiți cu ajutorul robotului, lăsându-se la fiert cca. 3 minute, amestecându-se continuu până ce se înglobează. Se adaugă unutul frecat spumă, esența de rom, pudra de cacao și dulceața, amestecându-se ușor până se înglobează toate ingredientele. Foile de napolitane se ung cu această cremă, așezându-se unele peste celelalte. Deasupra prăjiturii se așează o greutate și se dă la rece până a doua zi, când se taie în pătrățele sau romburi. Spor, răbdare și poftă bună! ;)

TIPS-URI

1

Prăjitura se poate înnobila cu glazură de ciocolată, dar noi am trecut peste această etapă, poate data viitoare ;)

2

se poate folosi orice dulceață de fructe, preferabil ar fi una dulce-acrișoară, gen vișine, măceșe, afine ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane umplute cu crema de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca