Initial vroiam sa numesc aceasta reteta "Cel mai bun foietaj umplut pe care l-am mancat vreodata" insa, m-am gandit ca va prindeti cat de bun a fost dupa ce cititi reteta! Am pornit cu gandul de a schimba clasicele foietaje de tip pizza din casa noastra si,taare bun a fost gandul ahaha:)). Nu dureaza mult deloc iar ingredientele sunt la mana oricui. Saptamanile acestea sunt "full option" cum se spune si nu am mai avut timp atat de mult pentru gatit dar acest foietaj m-a salvat! Sunt convinsa ca ati observat si ca le-am cam carbonizat putin insa de vina este cuptorul meu,nu coace bine pe toate partile bla bla oricum nu a fost vina mea ahaha:)).
Va invit sa incercati aceasta reteta si sa imi dati de stire.Un weekend relaxat sa aveti :)
-KSSS
Dupa cum am scris mai sus,am lasat aluatul la dezghetat in bucatarie apoi l-am intins pe masa infainata. Am impartit aluatul in 2 parti mai mari si 2 mai mici pentru ca din partile mai mici vom face o umpletitura pe care o punem deasupra. Asadar ne apucam de pregatit primul foietaj.
Spalam si taiem carnea de pui in bucatele mai subtiri. Punem carnea intr-un bol,punem 1-2 linguri de ulei, curry, boia picanta, vegeta si sare. Amestecam bine. Punem carnea la prajit intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-a prajit bine, o taiem marunt.
Amestecam branza, iaurtul, patrunjelul si usturoiul.
Pe prima parte (cea mare) taiata din aluat punem crema de branza si carnea. A doua parte taiata din aluat (cea mai mica) o taiem in 3 si o impletim. Punem si cascavalul ras pe deasupra si ungem marginile foietajului cu putin ou batut. Punem impletitura peste, marginilie aluatului de jos le adunam sub impletitura si ungem tot foietajul cu ou, urmand apoi sa punem si semintele de susan.
Dam tava la cuptor pana cand foietajul s-a facut.Repetam aceiasi pasi si pentru celalalte 2 bucati de aluat ramase.
1
Reteta o gasiti si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/05/foietaj-cu-carne-de-pui.html