Foietaj cu carne de pui

de Meea in Mancaruri cu carne, 13 Mai 2016 | 10346 vizualizari

 

Initial vroiam sa numesc aceasta reteta "Cel mai bun foietaj umplut pe care l-am mancat vreodata" insa, m-am gandit ca va prindeti cat de bun a fost dupa ce cititi reteta! Am pornit cu gandul de a schimba clasicele foietaje de tip pizza din casa noastra si,taare bun a fost gandul ahaha:)). Nu dureaza mult deloc iar ingredientele sunt la mana oricui. Saptamanile acestea sunt "full option" cum se spune si nu am mai avut timp atat de mult pentru gatit dar acest foietaj m-a salvat! Sunt convinsa ca ati observat si ca le-am cam carbonizat putin insa de vina este cuptorul meu,nu coace bine pe toate partile bla bla oricum nu a fost vina mea ahaha:)).

        Va invit sa incercati aceasta reteta si sa imi dati de stire.Un weekend relaxat sa aveti :)

-KSSS

 

INGREDIENTE

  • Un pachet foietaj:(eu am cumparat un pachet de aluat foietaj,l-am intins bine si am facut 2 foietaje umplute)
  • un pachet aluat foietaj
  • un piept de pui
  • ulei
  • curry, boia picanta, vegeta, sare
  • 170g branza proaspata
  • 2 linguri iaurt
  • patrunjel, usturoi praf
  • cascaval
  • 1 ou
  • seminte de susan

Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu carne de pui:

Dupa cum am scris mai sus,am lasat aluatul la dezghetat in bucatarie apoi l-am intins pe masa infainata. Am impartit aluatul in 2 parti mai mari si 2 mai mici pentru ca din partile mai mici vom face o umpletitura pe care o punem deasupra. Asadar ne apucam de pregatit primul foietaj.
Spalam si taiem carnea de pui in bucatele mai subtiri. Punem carnea intr-un bol,punem 1-2 linguri de ulei, curry, boia picanta, vegeta si sare. Amestecam bine. Punem carnea la prajit intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-a prajit bine, o taiem marunt.

Amestecam branza, iaurtul, patrunjelul si usturoiul.

Pe prima parte (cea mare) taiata din aluat punem crema de branza si carnea. A doua parte taiata din aluat (cea mai mica) o taiem in 3 si o impletim. Punem si cascavalul ras pe deasupra si ungem marginile foietajului cu putin ou batut. Punem impletitura peste, marginilie aluatului de jos le adunam sub impletitura si ungem tot foietajul cu ou, urmand apoi sa punem si semintele de susan.

Dam tava la cuptor pana cand foietajul s-a facut.Repetam aceiasi pasi si pentru celalalte 2 bucati de aluat ramase.

TIPS-URI

1

Reteta o gasiti si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/05/foietaj-cu-carne-de-pui.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mirela0911 1

14.05.2016, 07:35

Ce bunătate ai făcut!

Meea 1

14.05.2016, 12:25

Multu

marcela1979 1

14.05.2016, 20:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura la cuptor