Foietaj cu gem proaspat

de Luckycake in Dulciuri, 19 Mar 2014 | 9705 vizualizari

 

Este un desert rapid, usor de facut si de post . Gemul proaspat a fost facut cu fructele congelate ramase de la diverse prajituri, am facut un mix din capsuni,mure si zmeura. A iesit tare gustos, iata reteta:

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foietaj -ies cam 20 bucati
  • 500 gr fructe congelate
  • 5 linguri coaja razuita de la o lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 50 ml apa
  • zahar pudra (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu gem proaspat:

Punem la decongelat foietajul .Intre timp,punem pe foc  intr-o tigaie punem fructele congelate, cand s-au decongelat adaugam zaharul, coaja de la lamaie , zeama de lamaie,si apa.Lasam la foc potrivit pana scade lichidul si rezulta un gem consistent.Il lasam la racit.

Cand foietajul s-a dezghetat, il taiem in cuburi de 10 x 10 cm, il punem pe o hartie cerata de dimensiunea hartiei de copt, iar in mijloc punem o lingurita plina cu gem.Apoi suprapunem 2 colturi ale foietajului formand un triunghi. Marginile le apasam cu o furculita pentru a le sigila.Le dam la cuptorul preicalzit la 180 grade si le coacem pana se rumenesc. Le lasam sa se raceasca si le pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu gem proaspat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]