Friganele - Bundas kenyer - French toast - Pita cu bunda - Arme Ritter

de Zamfira in Dulciuri, 19 Oct 2013 | 11485 vizualizari

 

Un desert sau mic dejun deosebit. In copilarie le stiam de bundas kenyer (pita cu bunda), dar in functie de regiune le mai spune si friganele sau French toast. Indiferent de nume, reteta este aceeasi iar gustul o minunatie. Am descoperit si o noua varianta, cea cu usturoi, asadar in aceasta reteta va prezint ambele variante: dulce si sarat. Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 8-9 felii de franzela
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • ulei pentru prajit
  • pentru varianta dulce: zahar tos, zahar pudra vanilata, miere, scortiosoara (dupa gust)
  • pentru varianta sarata: 5-6 catei de usturoi pisat, sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friganele - Bundas kenyer - French toast - Pita cu bunda - Arme Ritter:

Alegem o franzele alba cu felii mai grosute, veche de o zi, doua.

Pentru varianta dulce: se pun feliile de franzela pe rand in lapte, apoi in ouale batute. Nu trebuie sa tinem prea mult feliile in lapte sau oua, doar cat sa se prinda amestecul de ele. Se prajesc in ulei, 3-4 minute pe fiecare parte. Punem feliile pe servetel pentru a se scurge de ulei. Presaram deasupra: zahar tos (miere, scortisoare, zahar pudra vanilata). Eu, prefer varianta simpla: doar zahar tos.

Pentru varianta sarata: amestecam ouale cu usturoiul pisat, in rest procedura este identica cu cea de la ,,dulce". In final saram feliile cu putina sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele - Bundas kenyer - French toast - Pita cu bunda - Arme Ritter" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 550 lei
1099.99 lei
549.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (18)

Rocsi 1

19.10.2013, 22:39

Mie varianta dulce imi place

Zamfira 1

19.10.2013, 22:41

cristi1980 1

20.10.2013, 11:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]