Frigarui de creveti, orez si Mango Chutney

de MyCookingLife in Fructe de mare, 7 Mar 2012 | 4505 vizualizari

 

Perfecti - crocanti si picanti! Acest preparat a facut parte din meniul romantic de anul acesta de Valentine's Day!

 

INGREDIENTE

  • (nu am masurat cantitatile)
  • Frigarui:
  • creveti
  • apa foarte rece
  • faina cu sare
  • lapte
  • pesmet
  • chilli
  • praf de usturoi
  • Orez:
  • 1/3 cana orez basmati si salbatic
  • un cubulet de unt
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de creveti, orez si Mango Chutney:

Orezul:

Se spala orezul. Se lasa in apa rece 10 minute. Se schimba din nou apa si se pune la fiert. Atentie! Pentru un orez perfect, trebuie folosite cantitati exacte de orez si apa. Astfel ca, se masoara apa in care se fierbe orezul cu aceeasi cana / masura cu care a fost masurat orezul. Se pune apa in cantitate dubla fata de cantitatea de orez - in cazul meu, 2/3 de cana de apa, pentru 1/3 cana de orez.

Se pune orezul la fierb descoperit, iar cand incepe sa fiarba apa, se acopera si se reduce focul la minim. Se fierbe exact 10 minute, se ia de pe foc, se sareaza, se pune untul, se afaneaza cu lingura si se lasa cu capacul pus inca 20 minute.

Frigarui:

Se amesteca faina cu sare. Se amesteca pesmetul cu praful de usturoi si chilli praf. Se dau crevetii prin apa foarte rece, apoi prin faina. Dupa aceea, se trec prin lapte si la final, prin pesmet picant. Se pun pe frigarui de lemn de marime medie. Se prajesc in 2 linguri de ulei de masline.

Se servesc cu Mango Chutney.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de creveti, orez si Mango Chutney" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MIUTA 1

07.03.2012, 14:19

Super buni ce pofta mi-ai facut

Angelina_Elena 1

07.03.2012, 17:41

arata super atat frigarui cat si orezul!imi place si prezentarea!

MyCookingLife 1

07.03.2012, 21:33

Multumesc! Sa aveti o primavara frumoasa! Gasiti stropi de fericire in fiecare lucru marunt si zambiti in fiecare zi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Midii în stil luxemburghez