Frigarui de pui cu ardei kapia

de Rocsi in Pui, 22 Iul 2015 | 6960 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mic dezosat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • busuioc uscat
  • 1 catel de usturoi
  • 1 coada de ceapa verde
  • 1 ardei kapia
  • bucati de bacon (optional)
  • 1 ceapa (optional)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de pui cu ardei kapia:

Spalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel, il taiem bucatele potrivite. Intr-un bol amestecam uleiul de masline, zeama de lamaie, sare, piper, boia de ardei dulce, putin busuioc uscat si le amestecam bine.

Adaugam usturoiul curat si taiat feliute si ceapa verde taiata rondele. In acest amestec punem bucatile de pui, le invartim sa ia din toate mirodeniile, le acoperim si le dam la frigider pentru 2-3 ore sau chiar peste noapte.

Ardeiul kapia il spalam, il cuiratam de seminte si il taiem bucati potrivite. Punem betile de frigarui in apa 20-30 de minute, apoi alternam bucatile de pui cu ardeiul kapia. Eu pe unele frigarui am pus bucati de ceapa, iar pe altele bucati de bacon. Cele cu bacon ies nemaipomenite la gust. Incingem o tigaie grill, o ungem cu ulei, punem frigaruiele. La rumenim la foc potrivit pe toate partile. 

Cand sunt gata le scoatem pe un platou si servim, cu o salata, cu mustar, un sos de iaurt si ce va mai place!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de pui cu ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

ieri la 10:06

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu ciuperci si pulpe de pui la cuptor