Preferatele mele..........
« Tsukune » つくね este corespondentul japonez al chiftelelor; ele se pot prepara din carne de vita, porc sau pui .
Taiati prazul in rondele fine. Puneti painea la-nmuiat. O scurgeti si o puneti intr-un castron.
Adaugati carnea, prazul, sosul de soia light, zaharul, piperul si ghimbirul.
Amestecati bine si dati la rece 1 ora.
Faceti chiftelute mici si rotunde. Dati-le prin sosul de soia dark.
Puneti-le la prajit intr-o tigaie cu un pic de ulei.
Cand sunt colorate un pic adaugati 3-4 linguri de apa.
Sosul trebuie sa se ingroase si chiftelutele trebuie sa se rumeneasca bine.
Lasati un pic sa se raceasca. Faceti frigaruile si puneti peste ele sosul ramas in tigaie. Serviti cald.......
Puteti sa adaugati ca garnitura :
- Orez -reteta aici
- Taietei- Nouilles chinezesti
- Orez Cantonez- Chinezesc
In acelasi timp am facut Frigarui Yakitori - reteta aici
Pofta Buna !!!!!
1
lasati la marinat carnea cruda o ora la rece