Frigarui marocane de pui cu sos mentolat si cous-cous

de Satisfyyourcravings in Pui, 5 Mai 2014 | 3462 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru frigarui:

  • 600 grame piept de pui, fara piele si os, taiat cuburi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata medie de ghimbir proaspat, feliat
  • 1 lingurita piper cayenne
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 1 lingura de paprika afumata
  • 1/2 lingurita seminte de cumin
  • 1/2 lingurita de scortisoara pudra
  • sare/piper
  • 2 linguri ulei de masline

Pentru sosul mentolat:

  • 1/2 cana iaurt
  • 5 frunze menta proaspata, tocata
  • 1/2 lingurita fulgi de piri-piri
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri de branza tare de oaie

Pentru cous-cous

  • 1 cana cous-cous
  • 2 cani supa de legume
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1/3 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 lingura de ulei
  • 1/2 lingurita cumin pudra
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui marocane de pui cu sos mentolat si cous-cous:

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si toaca usturoiul, ghimbirul, piperul cayenne, patrunjelul, paprika, cuminul, scortisoara, sare si piper. La final se adauga uleiul si se amesteca pana devine o pasta omogena. 

Se ung bucatile de pui cu pasta obtinuta anterior si se lasa la marinat 2 ore in frigider. 

Se aseaza bucatile de pui de frigarui si se gatesc pe un gratar fierbinte 4 minute pe parte, pana prin o culoare aurie si sunt gatite complet. 

Pentru cous-cous, se fierbe supa impreuna cu usturoiul, scortisoara, turmericul, uleiul, cuminul si ghimbirul. Se toarna peste cous-cous si se acopera. Dupa 10 minute se amesteca cu o furculita. 

Pentru sosul mentolat, se amesteca toate ingredientele. 

Se servesc frigaruile impreuna cu sosul si cous-cous. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui marocane de pui cu sos mentolat si cous-cous" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui la cuptor