Frigarui marocane de pui cu sos mentolat si cous-cous

de Satisfyyourcravings in Pui, 5 Mai 2014 | 3216 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru frigarui:

  • 600 grame piept de pui, fara piele si os, taiat cuburi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata medie de ghimbir proaspat, feliat
  • 1 lingurita piper cayenne
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 1 lingura de paprika afumata
  • 1/2 lingurita seminte de cumin
  • 1/2 lingurita de scortisoara pudra
  • sare/piper
  • 2 linguri ulei de masline

Pentru sosul mentolat:

  • 1/2 cana iaurt
  • 5 frunze menta proaspata, tocata
  • 1/2 lingurita fulgi de piri-piri
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri de branza tare de oaie

Pentru cous-cous

  • 1 cana cous-cous
  • 2 cani supa de legume
  • 1 catel de usturoi pisat
  • 1/3 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 lingura de ulei
  • 1/2 lingurita cumin pudra
  • 1/2 lingurita ghimbir pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui marocane de pui cu sos mentolat si cous-cous:

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si toaca usturoiul, ghimbirul, piperul cayenne, patrunjelul, paprika, cuminul, scortisoara, sare si piper. La final se adauga uleiul si se amesteca pana devine o pasta omogena. 

Se ung bucatile de pui cu pasta obtinuta anterior si se lasa la marinat 2 ore in frigider. 

Se aseaza bucatile de pui de frigarui si se gatesc pe un gratar fierbinte 4 minute pe parte, pana prin o culoare aurie si sunt gatite complet. 

Pentru cous-cous, se fierbe supa impreuna cu usturoiul, scortisoara, turmericul, uleiul, cuminul si ghimbirul. Se toarna peste cous-cous si se acopera. Dupa 10 minute se amesteca cu o furculita. 

Pentru sosul mentolat, se amesteca toate ingredientele. 

Se servesc frigaruile impreuna cu sosul si cous-cous. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui marocane de pui cu sos mentolat si cous-cous" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Criss 1

05.05.2014, 16:39

laura_n 1

05.05.2014, 19:05

imi place tot ce ai pregatit!

laura_n 1

05.05.2014, 19:05

si eu zic la fel ca Padre

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui la gratar