Friptura asortata

de kamy in Porc, 3 Mar 2011 | 7329 vizualizari

 

Noi suntem carnivori.......

 

INGREDIENTE

  • 6 felii ceafa de porc
  • 4 felii pulpa de porc afumata
  • 4 bucatele carnat afumat
  • 1 ardei rosu
  • 6 catei usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • cartofi
  • sare,piper
  • cimbru
  • sos woncester
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura asortata:

Carnea afumata am fiert-o 10 min in apa cu 2 foi de dafin.

Am sarat si piperat ceafa,pulpa afumata am piperat-o,am pus cimbru,am asezat carnea in tava,am pus o cana de apa,am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o in cuptorul incalzit in prealabil.Am lasat focul mic.

Dupa 15 min,am intors carnea,am pus peste fiecare bucata cativa stropi de sos woncester,am adaugat 100 ml vin,am pus bucatile de carnati si cartofii(mai mici)curatati si taiati in doua,am pus folia si am mai lasat 20 min.

Intr-un vas am pus ardeiul raiat cubulete,usturoiul si vinul(100 ml)si le-am tocat marunt cu blenarul.

Am incercat carnea care era fiarta,am turnat peste tocatura de ardei,usturoi si vin si am mai lasat in cuptor,fara folie, pana a capatat carnea o crusta frumoasa si a scazut sosul dar nu de tot.

Am servit cu piure de cartofi si muraturi.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

eu nu pun in tava ulei deoarece isi lasa carnea grasime suficienta

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura asortata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

ieri la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

ieri la 13:19

Ciocănele de pui cu sos de muștar și capere - Mâncarea delicioasă și rapidă

pe 26.05 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc impanata, cu vin la cuptor