Sunt doua etape:
1. Punem carnea de miel la marinat (la rece):
- spalam bine carnea de pui, taiem ce consideram ca este gras sau nu ne place...
- luam bucatile de carne...le ungem cu ulei pe toate partile...apoi le condimentam cu sare, piper, rozmarin si chiman...
- punem carnea la marinat (pentru minim 24 de ore) intr-o solutie din 4 parti apa si o parte otet...adaugam si foile de dafin...
2. A doua zi luam carnea de la rece si o pregatim pentru friptura:
- facem mujdei concentrat de usturoi: pisam usturoiul...punem o lingurita cu sare de bucatarie si putin ulei si amestecam..apoi mai adaugam putin ulei si iar amestecam...repetam actiunea pana cand mujdeiul devine pasta...
...luam carnea ... o ungem cu putin ulei... deasupra punem mujdeiul...adaugam vinul si o cana cu apa (250 ml)...
...preincazim cuptorul cateva minute...
...punem friptura in cuptor acoperita fiind cu folie de aluminiu si o lasam 60 de minute...verificam din cand in cand ...cu doar 5 minute inainte de a fi gata, friptura se descopera, pentru a prinde acea frumoasa crusta aurie...
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.