O idee noua de friptura de pulpa de miel.
Unsa cu unt de usturoi si gatita 3 ore la cuptor.
Am folosit unt de usturoi gata cumparat dar il puteti face de casa.
Mixati o legatura de patrunjel, 4-5 catei de usturoiul, 1 lingura rasa de sare si 100 grame de unt. Il puteti congela in forma de rulou.
https://www.blogulluicatalina.com/2023/04/pulpa-de-miel-confiata-3-ore-cu-unt-de.html
Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proaspat. Incalziti cuptorul la 160°C.
Ungeti pulpa de miel pe toata suprafata cu untul de usturoi.
Acoperiti si dati la cuptor timp de 2 ore.
Dupa o ora puneti boia de ardei, piper pe ambele parti si intoarceti pulpa.
Dupa 2 ore am prelevat untul din vas si am pus langa pulpa cartofii mici (spalati dar cu tot cu coaja).
Presarati cimbru uscat peste cartofi.
Dati din nou la cuptor, 1 ora la 180°C fara sa acoperiti.
Intoarcei pulpa dupa jumatate de ora, arozati cu untul prelevat.
Amestecati si intoarceti cartofii. Lasati pulpa sa se coloreze frumos.
Scoateti din cuptor si lasati carnea sa se odihneasca 30 de minute.
Taiati carnea felii si serviti-o cu cartofi si salata de sfecla cu hrean sau cu salata de varza.