Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 12 Mai 2025 | 70 vizualizari

 

O idee noua de friptura de pulpa de miel.

Unsa cu unt de usturoi si gatita 3 ore la cuptor.
Am folosit unt de usturoi gata cumparat dar il puteti face de casa.

Mixati o legatura de patrunjel, 4-5 catei de usturoiul, 1 lingura rasa de sare si 100 grame de unt. Il puteti congela in forma de rulou.
https://www.blogulluicatalina.com/2023/04/pulpa-de-miel-confiata-3-ore-cu-unt-de.html

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de miel
  • 100 g de unt de usturoi
  • cimbru uscat
  • sare, piper
  • boia de ardei
  • 1 kg cartofi mici
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi:

Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proaspat. Incalziti cuptorul la 160°C.
Ungeti pulpa de miel pe toata suprafata cu untul de usturoi.

Acoperiti si dati la cuptor timp de 2 ore.  
Dupa o ora puneti boia de ardei, piper pe ambele parti si intoarceti pulpa.
Dupa 2 ore am prelevat untul din vas si am pus langa pulpa cartofii mici (spalati dar cu tot cu coaja).

Presarati cimbru uscat peste cartofi.

Dati din nou la cuptor, 1 ora la  180°C fara sa acoperiti. 

Intoarcei pulpa dupa jumatate de ora, arozati cu untul prelevat.

Amestecati si intoarceti cartofii. Lasati pulpa sa se coloreze frumos.

Scoateti din cuptor si lasati carnea sa se odihneasca 30 de minute

Taiati carnea felii si serviti-o cu cartofi si salata de sfecla cu hrean sau cu salata de varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza a' la Cluj - in vas de lut