O versiune de friptura care este foarte delicioasa:)
Toate ingredientele pentru bait se pun intr-un castron si se amesteca .
Carnea se spala cu apa rece si se pune in castron in acest amestec de mirodenii .
Se acopera castronul cu un capac sau cu folie pana a doua zi.
A doua zi ,scoatem carnea din bait(de la marinat) ,o spalam cu apa rece si o uscam cu un prosop de bucatarie din hartie.
Curatam zarzavatul, il spalam si il taiem rondele,ceapa pestisor iar tomatele curatate de coaja ,le taiem cubulete mici.
Separat , intr-o cratita de 4 litri , punem untura sau uleiul la incins si prajim carnea pe amandoua partile .
Prajirea se face ,aproximativ 4 minute pe fiecare parte.
Adaugam pe rand la prajit: morcovul,patrunjelul si ceapa.
Le prajim pana au o culoare maroniu deschis.
Taiem marunt cimbrul,magheranul si rozmarinul si le adaugam la prajit cu celelalte.
Adaugam apoi tomatele si lasam sa fiarba pana scade cam trei sfert lichidul din cratita.
Adaugam vinul si cand a dat in clocot adaugam 1-1,5 litru apa ,sare dupa gust si lasam sa fiarba aproximativ o ora pana carnea devine frageda.
Scoatem carnea pe o farfurie,strecuram legumele iar zeama rezultata o punem iar in cratita,punem si carnea sa dea iar in clocot.
1/2 lingura de amidon sau faina alba o diluam cu smantana si o turnam peste continutul din cratita si cu telul amestecam repede sa nu se faca cocoloase pana da in clocot .
Oprim focul de sub cratita si putem servi cu:pireu de cartofi,spätzle, orez fiert sau orice garnitura dupa preferinta si salata de sezon.
Eu am servit cu:spätzle si garnitura de ciuperci .
1
Friptura se poate servi in combinatii de garnituri si salate de diferite feluri