Friptura din carne frageda de porc cu bere la cuptor

de Gherca Daniela in Porc, 14 Mar 2016 | 6481 vizualizari

 

O friptura tare buna, din carne slaba, frageda si satioasa!
Pentru un pranz de duminica sau cu musafiri la masa este numai buna si nu necesita multa munca! :)

 

INGREDIENTE

  • 15 bucati de muschiulet de porc (extras din pulpa din fata a piciorului)
  • condimente: sare, piper, boia dulce/iute, busuioc uscat, usturoi granule
  • sos de soia
  • ulei
  • 1 cana cu bere
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din carne frageda de porc cu bere la cuptor:

       Muschiuletii ii spalam bine in apa rece, ii crestam putin din loc in loc, apoi ii transferam intr-un lighean/bol unde ii condimentam dupa gust cu sare, piper, boia, usturoi granule, busuoic si sosul de soia. Amestecam bine cu mana dupa care rasturnam berea. Lasam marinata la frigider cca.1 ora.
       Intr-o tava yena cu capac am pus ulei, apoi am asezat muschiuletii de porc si sosul ramas in lighean ( daca considerati ca este putin sos mai puteti pune putina apa).
       Bagam tava la cuptor pentru cca. 40 minute cu capac si fara capac pana scade tot sosul din tava, iar carnea s-a rumenit frumos.
Servim cu salata de varza si/sau o garnitura!
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti condimenta cu orice condimente doriti;

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din carne frageda de porc cu bere la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc cu ierburi la cuptor servit cu orez