Friptura steak marinata in bere

de Gherca Daniela in Porc, 18 Noi 2014 | 5145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc slaba
  • 1 plic condimente steak
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • bere
  • O cescuta de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura steak marinata in bere:

Spalam carnea in apa rece si o taiem felii mai grosute. Intr-un bol punem putin ulei de masline si plicul cu condimentul steak, peste punem feliile de carne si amestecam bine ( cel mai usor este cu mana), dupa care punem si foile de dafin cu boabele de piper si turnam bere atat cat sa acopere carnea. Acoperim bolul si lasam minim 4-5 ore la rece sau cel mai bine peste noapte.

Intr-o tava yena unsa cu ulei de masline am pus feliile de carne, deasupra am turnat sosul ramas si o cescuta de apa, am pus capacul si am dat tava la cuptor pentru 30 minute, dupa care am luat capacul tavii si am lasat carnea sa se rumeneasca. 

A iesit excelenta si este foarte buna alaturi de garnitura preferata si o salata de varza! 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

nu este necesar sa punem sare, are suficient condimentul de steak, dar depinde si de gustul fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura steak marinata in bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc in vin