Jumari cu ceapa

de Ina in Porc, 10 Ian 2015 | 11388 vizualizari

 

Am ales sa le prajesc la multicooker, intrucat mi se pare ca timpul de preparare se reduce considerabil, fata de aragaz.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg. fleica de porc
  • o ceapa mica
  • sare grunjoasa
  • 100 ml apa
  • 50 ml ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari cu ceapa:

Fleica de porc se  taie cubulete mici, care se pun la prajit in vasul de la multicooker in care turnam, in prealabil, 50 ml ulei. Peste bucatile de fleica presaram sare grunjoasa si adaugam 100 ml apa. 

Pornim multicookerul pe programul bake la 180 grade , acoperim si lasam 30 minute, pana ce carnea incepe sa-si lase untura. Dupa cele 30 minute adaugam felii de ceapa , fixam aparatul pe programul fry si lasam ca jumarile sa se prajeasca cu capacul deschis , amestecand din cand in cand pentru prajire uniforma. 

Cand sunt rumene, se scot in alt vas, scurgand bine grasimea. Se servesc calde sau reci, cu o ceapa alaturi .

TIPS-URI

1

Ceapa adaugata la prajit confera o aroma deosebita jumarilor si ajuta untura obtinuta sa nu rancezeasca .

2

Daca faceti cantitate mai mare, puteti pastra jumarile in untura in care le-ati prajit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carne de porc la Multicooker