Frunze de vita pentru iarna

de susu in Conserve, 8 Dec 2010 | 8393 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Frunze de vita
  • Sticle de 0.5 l de plastic
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frunze de vita pentru iarna:

Se pregatesc sticle de plastic curate si uscate. Se ruleaza cateva frunze astfel incat sa intre pe gura sticlei. De preferat a se pune frunze de aceeasi marime ca sa facem sarmale de aceeasi dimensiune. Se introduc rulourile in sticla ajutandu-ne de o andrea infasurata in tifon ca sa nu rupem frunzele si ca sa ne fie mai usor le introducem pe margine sticlei pentru ca ele se vor desface un pic de indata ce le punem inauntru. Mai putem face unul sau doua suluri. Cred ca intra aproximativ 10 frunze in sticla, depinde cat sunt de mari frunzele. Se strange cu putere dopul sticlei in asa fel incat sa nu patrunda niciun pic de aer.

Se eticheteaza sticlele si se trece numarul de frunze pentru a stii cate sticle vom folosi. Cand avem nevoie taiem sticla la mijloc cu foarfeca avand grija sa nu taiem si frunzele. Se scot usor si se oparesc cu bors fiert. Sunt numai bune pentru sarmale si au un gust deosebit. Eu numai asa le pastrez, nu-mi plac cele cu sare sau congelate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Frunze de vita pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

susu 1

08.12.2010, 20:18

Motanelule chiar asa fara nimic, daca le strangi bine sa nu intre aer nu ai treaba. Nu-mi plac deloc cele in saramura nu le suport si nici cele congelate, parca prind si un gust ciudat. Eu asa le fac mereu si le oparesc cu bors, sunt foarte bune.

kamy 1

08.12.2010, 20:55

ff interesant sa zic asa...frunzele in sticla...aer si dopul strans??atat??la anul pun si eu ca-i prea simplu asa nu-mi placeau nici mie alea in saramura s-au congelate 5f

mamaieelena 1

09.12.2010, 09:53

ingenios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]