Fursecuri boabe de cafea

de stefy_a in Dulciuri, 21 Noi 2016 | 3202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 80 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr unt
  • 300 gr faina
  • 4 linguri cu cacao
  • 120 gr zahar pudra
  • 2 lingurite cafea solubila
  • 1 lingurita esenta de cafea
  • 5 gr praf copt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri boabe de cafea:

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza foarte bine cu zaharul pudra.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se adauga calda peste crema de unt. Tot acum se adauga si cele doua lingurite cu cafea si se amesteca bine. Peste acestea se adauga, cu ajutorul sitei, cacaua, faina (ca sa nu se formeze cocoloase), praful de copt si esenta. Se amesteca bine pana se obtine un aluat sfaramicios care se da la frigider circa 30 de minute

Dupa cele 30 de minute, se scoate aluatul de la frigider si se formeaza cu mana bilute, care se turtesc usor cu podul palmei. Cu ajutorul unui cutit, se face crestatura pe lungimea fursecului, pentru a da aspectul de boabe de cafea. 

Fursecurile astfel formate, se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor la 180 de grade, timp de 10 minute (eu prima tava am lasat-o 15 minute, sa fiu sigura ca se coc, si s-au cam intarit - deci clar, sunt suficiente maxim 10 minute)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri boabe de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite ciocolatoase cu branza