Fursecuri cu gem de caise si bezea

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Sep 2015 | 6195 vizualizari

 

Imi plac mie bezelele si cum aveam albusuri stranse am facut,dar de data asta le-am combinat cu niste fursecuri cu gem de caise.

 

INGREDIENTE

  • Bezea
  • 6 albusuri
  • 300 g zahar tos cu granulatie mai mica
  • zeama de la o lamaie mai mica
  • Fursecuri
  • 200 g unt pilos cu 82% grasime
  • 200 g zahar pudra
  • 2 linguri smatana cu peste 40 % grasime
  • 3 oua
  • 1 praf de copt cu sofran
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 700 g faina + faina pentru blatul de lucru
  • Gem de caise pentru umplutura
  • Ciocolata topita
Portii: 160
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gem de caise si bezea:

Mai intai pregatim bezelele,de preferat cu o zi inainte.

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine,pana obtinem o spuma tare,apoi adaugam zaharul, putin cate putin si mixam bine, adaugam si zeama de lamaie, la final trebuie sa obtinem o bezea foarte tare.Incalzim cuptorul foarte bine apoi reducem focul la foarte mic. Cu ajutorul unui posh formam bezele pe care le asezam in tava.Dam tava la cuptor si lasam usa intredeschisa sa se usuce bine bezelele.

Fursecuri :Untul moale il amestecam cu zaharul, ouale, smantana, omogenizam bine. Apoi adaugam faina cernuta, zaharul vanilat si praful de copt. Framantam pana obtinem o coca suficient de tare sa poata fi intinsa. Infainam blatul de lucru si cu ajutorul sucitorului intindem o foaie cu grosimea de cca 2 cm, luam un paharel cu dimensiunea aproximativa a bezelei si taiem rotunduri pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Se da tava la cuptorul preincalzit cca 7-8 min,apoi se scot, se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se unesc doua cate doua punand gem de caise la mijloc. Topim ciocolata si punem pe fiecare fursec asezam bezeaua si apoi turnam si peste bezea ciocolata topita. Lasam sa se raceasca ciocolata. Sunt bune a doua zi cand se inmoaie fursecul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gem de caise si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti pentru Craciun