Gogosi

de Dea_Dea in Dulciuri, 13 Sep 2013 | 6844 vizualizari

 

V-am spus ca m-a invatat mama sa fac gogosi , ehh uite ca au iesit, dar parca tot mai bune sunt ale ei.:)

 

INGREDIENTE

  • 20 de linguri de faina cu varf
  • 2 linguri de zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • un ou
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 500-600 ml apa calduta
  • 500 ml ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Faina, zaharul, sarea, esenta de vanilie,coaja de lamie si oul se pun in castron.

Drojdia se dizolva in 100-150 ml apa calduta si se toarna in castron. Se amesteca.

Se adauga apa treptat si amestecam pana se incorporeaza faina si obtinem un aluat ce poate fi intins.

Se adauga 2 linguri de ulei si se framanta, pana se incorporeaza uleiul.Se lasa la dospit 40 -50 min.

Se presara masa cu faina, se intinde foaie si se taie cu forma.

Uleiul se pune la incins si se prajesc gogosile si se o parte si pe alta. Se scot si se lasa la scurs pe servet de hartie.

TIPS-URI

1

Se servesc cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Dea_Dea 1

13.09.2013, 16:29

Laura dai la schim , nuci

Lavinia 1

13.09.2013, 20:01

minunate

Valclaudia 1

13.09.2013, 20:20

am avut si eu gogosi zilele trecute dar as servi si de la tine una! Daca mai ai...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]