Mi-am cumparat o noua jucarie de care sunt foarte mandra,o ador.Este o presa cu 10 forme diferite pentru turnat fursecuri si 10 duiuri pentru ornat prajituri.
Nu folosim mixerul pentru ca intarim aluatul si fursecurile se vor transforma in biscuiti; untul trebuie sa fie rece si sa lucram cat mai repede cu ingredientele !!!
Untul rece se taie cubulete si se freaca intre degete impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o compozitie nisipoasa. Adaugam ouale, vaniliile si amestecam, tot cu mana. Adaugam faina, omogenizam usor si umplem presa dupa ce ne-am ales forma sub care turnam fursecurile vanilate si fragede.:) .
Tava de aragaz nu se unge cu nimic,nu se tapeteaza cu hartie de copt. Fursecurile nu se lipesc deloc!!! Se tine forma perfect verticala pe tava de copt si se apasa pistonul.
Este important sa lucram cu doua tavi ,sa nu formam fursecurile pe tava incinsa. Scoatem prima tava si o bagam la cuptor pe a doua. Lasam fursecurile la cuptor, la foc mediu, cam 10 minute. Le scoatem albe ;ele se vor usca afara. Daca apasam pe fursec si este usor uscat deasupra,este gata.
Le puteti glazura cu ciocolata topita sau picta cu ajutorul unei pensule subtiri,dupa imaginatia fiecaruia .
Sunt de mare efect,extrem de fragede si aromate.:)
Pofta buna.