Bunatati pentru colindatori.
Li se zice "Kosmakronen" pe aici sau macarons cu nuca de cocos. E un dulce care se face mereu de Craciun in Thuringia, alaturi de Vanillekipferl (cornulete cu vanilie si migdale) si Stollen (cozonacul cu fructe uscate).
Albusurile (reci de la frigider) se mixeaza cu un praf de sare pana stau bat. Se adauga zaharul (de preferinta zahar pudra) in ploaie si se mixeaza in continuare pana se topeste.
Lasam mixerul deoparte si cu o spatula incorporam nuca de cocos adaugand-o pe rand in 4 transe si amestecand usor de jos in sus.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt putem sa asezam oblaten sau daca nu aveti faceti fara, nu e nici o problema. Cu ajutorul unei lingurite asezam compozitia in tava formand fursecurile. Putem de asemenea sa ne folosim de un pos.
Dam la cuptorul preincalzit la 150 de grade pentru 15-18 minute, pana incep sa se rumeneasca usor pe margini. Dupa ce s-au copt,lasam putin sa se raceasca, apoi le scoatem din tava, mai ales daca le asezati direct pe hartia de copt nu le luati imediat din tava fierbinti, dar nici nu le lasati sa se raceasca complet pentru ca raman lipite.
Sunt foarte dulci si usoare, si de facut si de mancat.
Pofta buna!
1
puteti topi o ciocolata pe aburi si sa scufundati fursecurile de jumatate in ciocolata sau numai baza lor si apoi le puneti pe o hartie pergament pana se intareste ciocolata. Sau puteti pune ciocolata intr-un pos si sa le spritati deasupra cu ciocolata.
2
se mai pot adauga in compozitie fulgi de ciocolata neagra din comert sau midgale macinate