Fursecuri Linzer cu gem de zmeura

de leoflori in Prajituri, 4 Iul 2009 | 19193 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 560 gr.faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 460 gr.unt la temp.camerei
  • 270 gr.zahar tos
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • esenta vanilie
  • 4 galbenusuri
  • zahar pudra
  • gem zmeura (dupa preferinte)
Portii: 55
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Linzer cu gem de zmeura:

Intr-un castron se amesteca faina cu scortisoara si sare.
La mixer, se freaca untul spuma si apoi se adauga zaharul,mixandu-se cca 3 minute.
Apoi adaugam esenta de vanilie,galbenusurile si coaja de lamaie.
La sfarsit se adauga faina si se mixeaza pana la omogenizare.

 

Se imparte aluatul in 2 parti egale si se formeaza 2 dreptunghiuri de cca 1,5 cm.grosime.
Se impacheteaza cele 2 dreptunghiuri in folie de plastic si se tin la frigider cel putin 1 ora.
Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
Se intinde o foaie de 1 cm.grosime pe o suprafata pudrata cu faina .
Se taie cu forma de biscuiti (cine are cutter special numai bine) forme cu diametrul de cca 5-7,5 cm. si cu alta forma mai mica de 2,5 cm se decupeaza centrul. Eu am folosit forme obisnuite de biscuiti.Se vede ca nu au iesit taiate perfect pe centru.
Pe tava cu hartie de copt se aseaza la distanta de 2 cm.

 

Se coc 12-15 minute ( eu am copt 20 minute) pana devin usor maronii.

 

Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra biscuitii decupati si se lipesc cu gem

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Linzer cu gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

ionela2682 1

15.02.2010, 21:15

vai ce dragute sunt tu ai mai stat sa le si numeri?
eu am forma dar nu are si inimioara in mijloc cu ce asi putea sa decupez?

cccris 1

24.02.2010, 09:26

am pus la favorite reteta ca trebuie sa o incerc. Arata delicios

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 22:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri